وب مستر

حفظ امنیت سرور اختصاصی

امروزه اکثر کسب‌وکارها برای میزبانی از داده‌های خود از سرورهای اختصاصی یا سرورهای ابری استفاده می‌کنند. اما نکته مهم حفظ امنیت سرور اختصاصی یا ابری یا در واقع پاسخ به این سوال است که چقدر سروری که انتخاب کردید امن است.

چه اتفاقی خواهد افتاد اگر داده‌های شما زمان استفاده از این سرورها به خطر بیفتند؟ با توجه به این که هر روز کسب‌وکارهای بیشتری به محیط آنلاین رو می‌آورند، قدرت مجرمان سایبری نیز روزبه‌روز در حال افزایش است و داده‌های شما را برای حمله انتخاب می‌کنند.

چندین راه برای به خطر افتادن داده‌های شما وجود دارد ولی برای ایمن سازی سرور اختصاصی خود و محافظت از داده‌ها باید چه تدابیری را در پیش بگیرید؟

مهم‌ترین و اولین کار انتخاب هوشمندانه هاست و قابلیت‌هایی است که در اختیار شما قرار می‌دهد. ابتدا باید خطرات بالقوه را شناسایی کنید.

راهنمای امنیت سرور اختصاصی

بنابراین برای مقابله با این خطرات، باید استفاده از یک سرور اختصاصی را برای میزبانی داده‌هایتان در اولویت قرار دهید تا کسب‌وکارتان روی نحوه دسترسی به اطلاعاتتان و کسانی که این دسترسی را دارند، کنترل کامل داشته باشد.

شما خواهید توانست بدون مداخله شرکت‌های متفرقه و افراد ثالث، تغییرات مورد نیاز را برای بالا بردن امنیت سرور اختصاصی خود انجام دهید.

همچنین باید تیمی از متخصصان آی تی برای مدیریت امنیت داده‌هایتان در کنار خود داشته باشید تا شانس به خطر افتادن داده‌هایتان به‌مراتب کمتر شود.

سرورهای اختصاصی از سرورهای ابری گران‌تر هستند اما ارزش هزینه را دارند. اما پس از تهیه آن‌ها چطور می‌توانید مطمئن شوید داده‎هایتان در این سرورها امن هستند؟

چه نوع استراتژی و تدابیری را باید پیش از انتقال داده‌های خود روی یک سرور اختصاصی در پیش بگیرید؟ ما در این مطلب به راه‌های مختلفی اشاره کرده‌ایم که می‌توانید با آن‌ها امنیت سرور اختصاصی خود را تامین کنید.

سازمانتان با استفاده از این راهکارها از داده‌های حیاتی و محرمانه خود محافظت می‌کند و جلوی دسترسی افراد بیگانه را به آن می‌گیرد. پس تا انتها همراه ما باشید.

چه خطراتی یک سرور اختصاصی را تهدید می‌کند؟

پیش از آن که به راهکارهای مربوط به بالا بردن امنیت سرور اختصاصی برسیم، ابتدا باید بدانید از آن در برابر چه چیزهایی باید محافظت کنید. متداول‌ترین خطراتی که یک سرور اختصاصی با آن مواجه می‌شود، مسائل زیر است (البته محدود به چنین مواردی نیست):

  • امنیت وب‌سایت
  • بد افزار
  • لو رفتن رمزهای عبور
  • حمله DoS

اگر تصمیم به استفاده از سرور اختصاصی گرفتید یا آن را مد نظر دارید، حتما برایتان امنیت مهم بوده است. سرور اختصاصی برخلاف یک هاست اشتراکی به شما اجازه کنترل کامل و استفاده از تدابیر امنیتی شدیدتری را می‌دهد.

خطراتی که سرور اختصاصی را تهدید می کنند

گرچه، بدون استفاده از راهکارهایی که در ادامه نام خواهیم برد، همیشه خطر نفوذ امنیتی وجود دارد.

انتقال داده‌ها را رمزنگاری کنید

برای ارتباط در شبکه می‌توانید به جای پروتکل‌های ناامن از انواع امن استفاده کنید. همچنین باید تنظیمات پیش‌فرض پورت‌ها را تغییر دهید تا انجام حملات بروت فورس چجام حملات بروت فورس لوی حملا بروت فوس  تنظیمات پیشن دادهکه این دسترسی را دارندچقدر سروری که انتخاب کردید امن است.

الش‌برانگیزتر باشد و سرور شما کمتر آسیب‌پذیر شود.

با این کار تامین امنیت سرور اختصاصی کاملا تضمین نخواهد شد ولی جلوی حملات را تا حد زیادی خواهد گرفت. در صورتی که با یک شرکت یا شخص متفرقه ارتباط برقرار می‌کنید، این ارتباط رمزنگاری شده خواهد بود.

همچنین مطمئن شوید که سرتیفیکیت SSL را برای سایت خود نصب کردید تا تراکنش‌های آنلاین رمزنگاری شود.

از طرف دیگر می‌توانید از اپلیکیشن‌های شناسایی فیشینگ با قابلیت‌ هشدارهای فوری استفاده کنید.

از احراز هویت چند عاملی استفاده کنید

هر شرکتی باید برای حفظ امنیت سرور اختصاصی ملزم به استفاده از رمزهای عبور پیچیده و سخت شود تا مهاجمان کار سختی در رمزگشایی آن‌ها داشته باشند.

نه‌تنها اپلیکیشن‌های آنلاین بلکه اپلیکیشن‌های دسکتاپی شما باید رمز عبور داشته باشند و به کاربران متفاوت در شبکه نقش‌های متفاوت دهید.

انجام این کار تضمینی برای برقراری یک امنیت چند لایه خواهد بود. به همین علت است که اگر دقت کرده باشید بسیاری از وب‌سایت‌ها کاربران خود را ملزم به انتخاب رمزهای عبور پیچیده و بی‌همتا می‌کنند.

علاوه بر این، اگر رمز عبور خود را در بازه‌های زمانی زیاد به‌روزرسانی کنید، شانس لو رفتن و رمزگشایی آن‌ها به‌شدت کم خواهد شد.

از شبکه‌های خصوصی استفاده کنید

یک راه دیگر بالا بردن امنیت سرو اختصاصی استفاده از یک شبکه امن و مجازی با دسترسی محدود و اعطای دسترسی به کاربران صلاحیت‌دار است.

شبکه‎‌های خصوصی استفاده نمایید

دسترسی افراد خارج از شبکه شما به شبکه‌های باز آسان‌تر خواهد بود و این شبکه‌ها بیشتر مستعد حملات خارجی هستند..

یک شبکه امن یک آی پی شخصی خواهد داشت تا بتوانید ارتباط شخصی خود را برقرار کنید و تحت همان شبکه خصوصی، چندین سرور را به کار بگیرید.

لاگین کاربران را مدیریت کنید

دسترسی هر کاربر و تلاش او برای لاگین باید مداوم تحت نظر بگیرد تا بررسی کنید از چه نقش‌هایی در شبکه استفاده می‌کنند.

گرچه، دسترسی روت بالاترین سطح دسترسی است و قدرت تغییر هر چیزی را دارد. برای حفظ امنیت سرور اختصاصی باید حواستان باشد این دسترسی به دست افراد اشتباه نیافتد، چون اعتبارپذیری کسب‌وکار شما را ممکن است تحت تاثیر قرار دهد.

بنابراین می‌توانید در SSH جلوی استفاده از دسترسی روت را بگیرید. هکرها اکثرا برای حمله به هر سروری تمرکز خود را روی دسترسی روت می‌گذارند، بنابراین سعی کنید این دسترسی را غیرفعال کنید.

شما می‌توانید حساب‌های متفاوت با نقش‌های متفاوت ایجاد کنید تا از حفظ امنیت سرور اختصاصی خود در داخل و خارج کسب‌وکارتان مطمئن شوید.

از امنیت اپلیکیشن‌های تحت وب مطمئن شوید

شما باید همیشه سر موقع اپلیکیشن‌های تحت وب خود را به‌روزرسانی کرده و با استفاده از ابزارهای امنیتی از راه دور اسکن کنید.

برای حفظ امنیت سرور اختصاصی خود می‌توانید یک فایروال برای اپلیکیشن‌های تحت وب خود نصب کنید. همچنین برای ایمن سازی سرور اختصاصی باید از حفظ فایل‌های حیاتی خود با استفاده از دسترسی روت خودداری کنید.

پیام‌های خطای خود را امن نگه دارید، بدون این که اطلاعات مورد نظر را در صفحه وب نمایش دهید. همچنین می‌توانید طول کادر ورودی را برای جلوگیری از حملات سطح DOS محدود کنید.

اسکن و تست منظم

استفاده از سرورهایی را برای هاست سایتتان پیشنهاد می‌کنیم که شرکت خدمات‌دهنده به‌صورت منظم سیستم را برای وجود آسیب‌پذیری‌های مهم اسکن کند.

شما باید حواستان به هر فعالیت مشکوک و مخرب یا هر نوع رفتار غیرمنتظره روی سایتتان باشد و آن را تحت پیگیری بگیرید. پیش از بارگذاری هر نرم‌افزاری باید آن را روی یک سرور لوکال تست کنید و سپس در ارتباط با اینترنت قرار دهید.

این احتیاط‌ها برای حفظ امنیت سرور اختصصی به شما اجازه دوری از یک حمله DoS را می‌دهد که چنین حملاتی از منابع سرور شما استفاده خواهند کرد و سرور سر ریز از ترافیک غیرضروری می‌شود. نتیجه آن تاثیر منفی روی مشتریان مهم و ضروری شما است.

اسکن و تست منظم

نگهداری صحیح از دیتابیس

یک راهکار دیگر برای تامین امنیت سرور اختصاصی حفاظت از دیتابیس در برابر تزریق SQL است، بنابراین همیشه به‌روزرسانی کنید.

اگر اطلاعات شخصی از مشتریان دارید، این داده‌ها می‌توانند حیاتی باشند. باید دسترسی کاربران به دیتابیس را به حداقل برسانید و داده‌های ناخواسته را برای حفظ امنیت سرور اختصاصی حذف کنید.

سخن نهایی

با استفاده از راهکارهای بالا حالا ایمن‌سازی سرور اختصاصی را بلد هستید. اما برای اجرای چنین کارهایی ابتدا باید یک سرور اختصاصی مطمئن از یک شرکت معتبر بخرید که تیم آی تی متخصصی نیز داشته باشد تا بتواند در اجرای راهکارهای بالا به شما کمک کند.

پارس وی دی اس چنین چیزهایی را برای شما فراهم می‌کند و با تهیه سرورهای اختصاصی با کیفیت این شرکت می‌توانید از کمک آن برای حفظ امنیت سرور خود نیز بهره‌مند شوید.

مطالب مرتبط
توصیه‌هایی برای افزایش ترافیک سایت
راهنمای انتخاب سرور مناسب برای کسب و کار کوچک
توصیه هایی برای بهینه سازی سرور مجازی اختصاصی برای وردپرس
راهنمای انتخاب هاست اشتراکی یا هاست اختصاصی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا